Zomeravond 2017: het nieuwe seizoen is begonnen!

0 Comments

Elk jaar, na de zomervakantie, openen we een nieuw seizoen met onze “zomeravond”. Dit is tegelijkertijd een van de grote team-efforts van het jaar. Hoewel dat een kant is die veel van de deelnemers misschien niet opgevallen is, het is wel eentje die ik graag in het zonnetje wil zetten!

De zomeravond is een middag-en avondprogramma voor kinderen in de dolfijnen-leeftijd. Onze eigen dolfijnen, en ook kinderen die willen kijken wat dolfijnen eigenlijk doen.

Een van de dingen die we met de dolfijnen graag doen, is buiten spelen. Zo ook bij de zomeravond! We speelden het theezakjesspel, een spannend spel over handel drijven en thee-smaakjes. En bij dit spel hebben een paar van onze verkenners goed geholpen. Door bij een post te staan, door tikker te zijn, of gewoon door een oogje in het zeil te houden of alles wel goed gaat.

Iets anders wat we vaak doen, en dus ook nu, is kanoën. In groepjes van drie of vier zitten de kinderen in de kano. Achterin zit de “topper”, de leider van de kano. Die geeft aanwijzingen zoals “rechts peddelen”, om te zorgen dat de kano niet in het riet terecht komt.

Bij het kanoën waren er een paar verkenners in kayaks op het water, om in de gaten te houden of alles wel veilig ging. En op het land hielpen ze met instappen, en hier en daar met de reddingsvesten.

En de hele middag hebben een paar ouders van onze jeugdleden in de keuken gestaan, om te zorgen dat er om zes uur een heerlijke maaltijd voor iedereen klaarstond.

Na het eten hebben de kinderen die dat nodig hadden nog wat energie afgeblazen met een potje paaltjesvoetbal in ons clubhuis, terwijl wij (verkenners, leiding en een paar ouders) de afwas deden en het kampvuur klaarmaakten voor het laatste deel van de avond: marshmallows!

En, wat doe je als je genoeg hebt van al die zoetigheid? Groente roosteren natuurlijk!

Het was een erg geslaagde avond. Voor ons als leidingteam was het uitputtend, maar mede dankzij de hulp van de verkenners en ouders, ook leuk.

Vanaf 2 september hebben we weer elke zaterdag de gewone activiteiten: ’s ochtends de dolfijnen, ’s middags de verkenners.