Zomeravond 2016

0 Comments

Is ‘ie goed? Nee, die marshmellow is nog niet eens warm. Is ‘ie nu goed? Nee, nu is hij zwartgeblakerd. Is deze goed… oh, nu valt hij eraf. Jammer…
Dit soort taferelen kom je niet dagelijks tegen. Maar op 27 augustus wel. We organiseerden namelijk de zomeravond, een feestelijk middag- en avondprogramma voor kinderen. Deze zomeravond organiseren ze elk jaar om te vieren dat het (nog) zomer is. En ook om kinderen te laten zien en uitproberen wat scouting is. Maar ja, wat is scouting dan?
Iets na tweeën begon het programma met wat kennismakingsspelletjes. De kinderen die al op de groep zitten moesten de namen van de nieuwe kinderen leren, en andersom. Want scouting doe je niet alleen. En als ’t even kan ook niet binnen, dus was het hoog tijd om buiten een spel te gaan doen. Levend stratego, een spannend ren-en-tik spel.
Omdat Oranje Blauw een waterscoutinggroep is, moet je natuurlijk niet op het land blijven zitten. Daarom gingen de kinderen ook kanoën. En als je met zijn drieën in een kano zit, zal je wel moeten samenwerken om ergens te komen. In elke kano zat ook een kind dat al een paar jaar ervaring heeft met kanoën, zodat die aanwijzingen kon geven. Want ook dat is scouting: Wat je leert, geef je door.


Na een lekkere avondmaaltijd was er ook nog een kampvuur en marshmellows. En dan ontdek je: Marshmellow roosteren is een kunst.
Dankzij het mooie weer, het harde werk van een heleboel vrijwilligers van alle leeftijden, en een leuke groep bezoekers was ook deze zesde zomeravond een groot succes.