Zomeravond een groot succes

0 Comments

In een zomeravond zit best wel wat voorbereiding. Vooral omdat je geen flauw idee hebt hoeveel kinderen er gaan komen. Mensen kunnen zich van tevoren aanmelden, maar er zijn ook een hoop die op de dag zelf pas beslissen of ze komen of niet. Dus je zorgen dat je van alles ruim voldoende hebt. Van bamboe stokken bijvoorbeeld, voor het broodjes bakken.

Stipt om half vier kwamen de eerste kinderen binnendruppelen: kinderen van onze eigen groep, en kinderen die kwamen kijken. En om vier uur begonnen we met de activiteiten. Eerst een beetje proberen de andere kinderen te leren kennen, en daarna met zijn allen tennisballenroof gaan spelen op het grasveld. Dat is een van de leuke dingen aan scouting: je kan spellen doen waarvoor je veel kinderen nodig hebt. Als je in je eigen straat aan’t spelen bent, heb je niet zo snel drie teams van 12 kinderen bij elkaar.

Na het tennisballenroof aten we wat fruit, om de energie aan te vullen. Met een deel van de groep gingen we kanoen. Eerst gewoon wat rondkanoen, om onder de knie te krijgen hoe je zo’n kano nou goed vooruit krijgt. Gelukkig waren er genoeg van onze Dolfijnen aanwezig om in elke kano een ervaren persoon te hebben.  Daarna deden we tikkertje-met-de-bal, met de kano’s. Hartstikke leuk.

Het andere deel van de groep ging broodjes bakken bij het kampvuur. Deeg om een stok wikkelen, het boven de hete kooltjes houden, en rustig ronddraaien. Daarna van de stok afschuiven, worstje of suiker erin, klaar. Klinkt makkelijk, maar viel soms toch een beetje tegen. Vooral dat je geduld nodig hebt… Gelukkig was er ook nog groente te snoepen.

En nadat iedereen gekano’d en gegeten had, ging Evita ook nog eens trakteren op marshmellows. Mjam mjammm.

Al met al was het een erg leuke middag&avond. Ik ben ook erg blij met alle mensen die geholpen hebben (verkenners, loodsen, leiding en anderen) om het mogelijk te maken. Bedankt!

[mudslide:picasa,0,oranjeblauw17,6058118550308094225]