Maffia in Best

0 Comments

Herfstkamp is altijd een beetje vreemd: het is namelijk een landkamp voor waterscouts. Maar ’t is wel erg leuk. Sinds vorig jaar doen we herfstkampen gezamelijk met Dolfijnen en Verkenners. Dat heeft een hoop voordelen. Niet alleen in hoe duur het kamp wordt en hoeveel vrije dagen de leiding op moet vragen, maar het verkleint ook de overstap van Dolfijnen naar Verkenners en zorgt voor een beter groepsgevoel als hele scoutinggroep.

Dit keer hadden we niet een vogel die de tijd omkeerde, zoals vorig jaar. Dit jaar was het kamp wat serieuzer. We hebben namelijk de vier maffia-families bij elkaar geroepen (elke familie bestond uit wat Dolfijnen en een paar Verkenners), omdat de erfenis van Don Caputti verdeeld moest worden. En in het testament stond dat hij zijn bezit ging verdelen over de vier maffia-families naar hoe succesvol ze waren. Dus stonden de meeste activiteiten in het teken van het verzamelen van zoveel mogelijk geld. Geld onder de neuzen van de politie vandaan graaien, smokkelen, illegale handel, een casino, sluipen zonder gezien te worden. Er waren activiteiten waarbij je geld “verdiende”, en activiteiten waarbij je als je onhandig was of pech had, ook je geld weer kwijt kon raken. Dus als u zich toevallig in de omgeving van Best bevond afgelopen week, en u voelde zich er niet geheel veilig, dan kwam dat wellicht door de aanwezigheid van vier rivaliserende maffia-families.

Of het kwam doordat ook in de bossen van Best de eekhoorns om raadselachtige reden uit de bomen vallen. Door de dode eekhoorn die wij hebben gevonden te melden en op te laten halen, hebben we hopelijk een kleine bijdrage geleverd aan het oplossen van het raadsel.

Maar op die eekhoorn na hebben we een fantastisch kamp gehad. Ik heb niet heel veel tijd gehad om foto’s te maken, maar hier zijn een paar impressies van het kamp.

[mudslide:picasa,0,oranjeblauw17,6073393640671136209]