Zomeravond 2011

0 Comments

Het einde van de zomer, begin van het nieuwe seizoen, tijd voor de zomeravond: Een middag- en avond waarin kinderen een korte samenvatting van scouting meemaken: spelletjes, varen, kampvuur. Naast onze eigen 8 Dolfijnen, mochten we ook 12 geinteresseerden verwelkomen. Dat was opeens een best grote groep…

We begonnen met het leren van elkaars namen. Voor onze Dolfijnen was het makkelijker, zij kenden al de helft…  maar gelukkig kende iedereen al snel de meeste namen.  Daarna gingen we de survival baan door… als een aap bungelen aan een ladder, of juist lopen op een evenwichtsbalk, slingeren aan een touw.

Nog even een potje iemand is’m niemand is’m gedaan binnen, en dan op zoek naar stokken. Want die hebben we nodig voor het broodjes bakken. Na wat zoeken heeft iedereen een goede tak gevonden, en heeft de leiding de vuile schors van de takken af gehaald. Deeg eromheen, en boven het vuur houden maar. Dan moet de stok wel regelmatig draaien, anders wordt de ene kant van het broodje zwart en de andere kant blijft zacht. En als je het broodje van de stok af haalt, doe je er wat suiker in, of een knakworstje, of natuurlijk allebei!

We hebben ook lekker een rondje gevaren op de plas: drie boten naast elkaar, en dan achter de sleepboot. En toen we terugkwamen werden we verwelkomd door een heleboel ouders. Nog even bij het kampvuur zitten met marshmellows, en dan, vermoeid maar ook stuiterend van energie, naar huis.

[mudslide:picasa,0,oranjeblauw17,5643316819675742161]