Herfstkampje 2011

0 Comments

Dit was voor veel van onze dolfijnen het eerste kamp. Het begon op zaterdagochtend met een massa-installatie: we hebben 7 nieuwe dolfijnen geinstalleerd.

Daarna gingen we meteen naar buiten, omdat het lekker zonnig was. Tien tellen in de rimboe is een soort verstoppertje, alleen moet je dan heeeeel snel zijn. Je hebt namelijk tien tellen om tevoorschijn te komen, je naam te zeggen, en je weer te verstoppen. En de volgende keer heb je daar zelfs maar negen tellen voor, en dan acht… Na de lunch zijn we naar het hoefijzer-eiland toegevaren. Daar hebben we in bomen geklommen en wat leuke spelletjes gedaan.

Na het avondeten (hmmmmm!) en het corvee (he bah!) nog een avondspel in het donker. En daarna nog even bij het kampvuur luisteren naar een verhaaltje van Jarl en Maj, van het Dolfijnenverhaal.

Op zondag hebben we een uitdagende speurtocht gedaan in het Lage Bergsche bos. We probeerden vier verschillende manieren om je weg te vinden, met steeds tussendoor een opdracht. We begonnen met een kruispuntroute.

Daarna deden we een quizroute. Daarbij moet je bij elk kruispunt een vraag beantwoorden. Het antwoord beslist welke kant je op gaat. Linksaf, rechtsaf, rechtdoor of terug. Als je dan verkeerd antwoord geeft, loop je helemaal verkeerd. Of als je niet oplet, en een kruispunt overslaat.

Hier moesten we proberen zoveel mogelijk dingen te onthouden die er op het zeiltje lagen.

Daarna deden we nog een knopenroute. Je hebt een touwtje met daarin heel veel knoopjes. Bij elk volgende kruispunt bekijk je het volgende knoopje, en dan weet je waar je heen moet. Zolang je niet de tel kwijtraakt natuurlijk.

Tot slot, de foto route. Herken je de dingen die op de foto staan? zo ja, loop erheen. zo nee, dan zit je verkeerd.

Al met al was het een vermoeiend, maar erg leuk weekend.