De Sint bezoekt Oranje Blauw

0 Comments

3 December stond bij de Dolfijnen helemaal in het teken van Sinterklaas. We hebben eerst lekker kruidnoten gemaakt. Een bak met een smerig uitziend mengseltje van raar vocht en bruine en witte poeders… wat moeten we daar nu mee? je net gewassen handen erinsteken natuurlijk, en het kneden totdat het kruidnotendeeg is. Daarna maak je er kruidnoten van, of een autootje, of je naam, of een knoop, of een poppetje.

Toen die allemaal een voor een in de oven gingen, gingen de Dolfijnen verder met een potje iemand is’m niemand is’m. Totdat er opeens hard op de deur gebonst werd. Twee pieten kwamen binnen, en zij strooiden alsof hun leven ervanaf hing. Even later kwam ook Sinterklaas ons bezoeken.

Onder het toeziend oog van sinterklaas hebben we een paar nieuwe Dolfijnen geinstalleerd. Nu weet Sinterklaas ook hoe dat gaat. En de pieten hadden allerlei chocoladeletters bij zich. Alleen moesten wij nog laten zien dat we ze konden inpakken. En ze daarna aan de juiste dolfijn geven. Uiteindelijk had sinterklaas ook nog mooie mokken voor iedereen.

Dag sinterklaasje! en bedankt voor de kado’s!