Verkenners

Verkenners – Jongens en Meiden tussen de 11 en 17 jaar – niet bepaald landrotten.
Bij de verkenners doen we het hele jaar door van alles dat met het water te maken heeft. In de zomer leren we zeilen en wrikken, gaan we roeien, doen we zeil-spellen. In de winter klussen we aan de boten (vletten).
We zijn ingedeeld in bakken (teams) van 4 of 5 man. Elke bak heeft een eigen vlet, waarmee we gaan varen. De bootsman leert je wat je moet weten over zeilen.

Elk jaar doen we mee aan wedstrijden. De belangrijkste zijn de 24-uurs race (24 uur lang zeilen) en de rwz-wedstrijden (Roei- Wrik en Zeilwedstrijden). We willen natuurlijk laten zien waar we goed in zijn, of eigenlijk gewoon lol hebben.
Elk jaar gaan we een paar keer op kamp. Met pinksteren en met zomerkamp gaan varen we met ons schip de Boekanier en met onze vletten naar een meer of plas ergens in Nederland. Dan slapen, koken en eten we aan boord.  Soms hebben we een hike. Dan maken we een reis met de vletten, en slapen we ook in de vletten. Primitief, vermoeiend, maar wel uitdagend! Ieder kamp is wat dat betreft weer anders. In de herfstvakantie gaan we op kamp in een clubhuis in het bos. Daar kunnen we allerlei stoere spellen doen zoals meelzakjes-oorlog en levend stratego.
Houd je van avontuur en doe je graag activiteiten op het water of in het bos en ben je ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan eens langs bij ons clubhuis aan het Prinsemolenpad nr. 54. De opkomsten zijn iedere zaterdag van 12:00 uur tot 16.15 uur

Aankomende Events

Add to google calendarRefresh calendars

za 13 juli 2024tot za 20 juli 2024 all day
ZOMERKAMP

Sponsors