Verkenners – Jongens en Meiden tussen de 11 en 17 jaar – niet bepaald landrotten.
Bij de verkenners doen we het hele jaar door van alles dat met het water te maken heeft. In de zomer leren we zeilen en wrikken, gaan we roeien, doen we zeil-spellen. In de winter klussen we aan de boten (vletten).
We zijn ingedeeld in bakken (teams) van 4 of 5 man. Elke bak heeft een eigen vlet, waarmee we gaan varen. De bootsman leert je wat je moet weten over zeilen.

Elk jaar doen we mee aan wedstrijden. De belangrijkste zijn de 24-uurs race (24 uur lang zeilen) en de rwz-wedstrijden (Roei- Wrik en Zeilwedstrijden). We willen natuurlijk laten zien waar we goed in zijn, of eigenlijk gewoon lol hebben.
Elk jaar gaan we een paar keer op kamp. Met pinksteren en met zomerkamp gaan varen we met ons schip de Boekanier en met onze vletten naar een meer of plas ergens in Nederland. Dan slapen, koken en eten we aan boord.  Soms hebben we een hike. Dan maken we een reis met de vletten, en slapen we ook in de vletten. Primitief, vermoeiend, maar wel uitdagend! Ieder kamp is wat dat betreft weer anders. In de herfstvakantie gaan we op kamp in een clubhuis in het bos. Daar kunnen we allerlei stoere spellen doen zoals meelzakjes-oorlog en levend stratego.
Houd je van avontuur en doe je graag activiteiten op het water of in het bos en ben je ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Kom dan eens langs bij ons clubhuis aan het Prinsemolenpad nr. 54. De opkomsten zijn iedere zaterdag van 12:00 uur tot 16.15 uur

IJspret in het nieuwe jaar

zondag, januari 12, 2020

Het nieuwe jaar is begonnen. De winter is nog niet zo koud, maar dat is nog geen reden om geen ijspret te hebben! We zijn als nieuwjaarsuitstapje met de Dolfijnen en Verkenners naar de schaatsbaan in Rotterdam geweest. Schaatsen kan ook om de beurt natuurlijk! Sommigen schaatsen wel erg hard!

Nawaka 2018: Ondersteboven!

dinsdag, augustus 21, 2018

We zijn net terug van het Nawaka (Kamp met meer dan 4000 scouts). Da’s een aardig stukje groter dan onze normale kampen met 15-35 man!

Overvliegen en Inkaderen

zondag, mei 22, 2016

Zaterdag was een speciale dag voor vijf van onze dolfijnen, ze gingen namelijk overvliegen.

Nieuwjaarsuitstapje naar Blijdorp!

zaterdag, januari 9, 2016

Vandaag zijn we met de hele groep (dolfijnen, verkenners en leiding) naar Blijdorp geweest, om het begin van het nieuwe jaar te vieren. Blijdorp is leuk. Ook in de winter. Kijk, ook dolfijnen kunnen kennelijk uit een ei komen. Dan moeten ze er wel eerst in kruipen…

Er was eens in Best…

donderdag, oktober 22, 2015

Er was eens een scoutinggroep. Die ging naar Best op kamp. In Best gebeurden er sprookjes.