Overige Kleding

Voor scouting is het handig om een beetje na te denken wat voor kleding je aandoet. Daarom geven we hier een paar richtlijnen over wat wel en niet handig is. Bij de officiele momenten, het begin en het einde van een zaterdag-opkomst, draag je je uniform. Daarover kunt u hier meer informatie vinden. Hier hebben we het over wat je de rest van de dag kunt dragen.

Oude, handige kleding

Omdat we veel activiteiten buiten doen, en omdat de verkenners ook aan de boten klussen, is het handig om oude kleding aan te trekken. Omdat we met de dolfijnen vaak busjetrap spelen, is het belangrijk om een lange broek aan te doen, zelfs bij mooi weer. Een spijkerbroek beschermt erg goed tegen brandnetels en takken. Maar een andere lange broek is ook goed. (blauw of zwart, want dat hoort bij het uniform). Vanwege de distels en brandnetels is het ook belangrijk om gesloten schoenen te dragen, geen sandalen of slippers. Ook moeten het schoenen zijn waar je mee kunt rennen (geen naaldhakjes, dames!) en mee kunt zwemmen.

Zwemkleding

Als het zulk mooi weer is dat je zin krijgt in zwemmen, kan je maar ’t beste ook goed voorbereid zijn. Neem een handdoek, zwembroek/badpak en waterschoentjes mee. Je kunt natuurlijk ook onder je gewone kleding alvast je zwemkleding aandoen. De waterschoentjes zijn belangrijk omdat er misschien scherpe dingen onder water zitten. Het is wel handig om je “normale” kleding aan te hebben als je naar scouting komt, want misschien gaan we eerst nog iets anders doen.

Oranje Blauw mode

Omdat we het leuk vinden om te laten zien dat we bij Oranje Blauw zitten, hebben we ook nog speciale Oranje-Blauw kleding. Die is navy-blauw, met oranje opdruk. Er zijn twee soorten T-shirts, en we hebben vesten en truien. De T-shirts kosten 15 euro, en hebben we op voorraad. De vesten en truien worden 1x per jaar besteld (of vaker als er genoeg animo is) en kosten 30 euro. Bij de vesten en truien kan je je eigen naam erop laten borduren.

Aankomende Events

Add to google calendarRefresh calendars

za 13 juli 2024tot za 20 juli 2024 all day
ZOMERKAMP

Sponsors